Referat: BK Walldia - Kornhult/Hishult FF

BK Walldia –KHFF A-lag 210911

Vi mötte KHFF i en ”B/A match” för 2,5 vecka sen uppe i Kornhult. Då fick vi ett mycket bra motstånd där vi fick jobba ordentligt för 3 pinnar.

Därför förväntade vi oss en tuff match på Wallevi. Men det blev inte så.

BKW var decimerade framåt då Max fick en vridning av ett knä i matchen mot Ränneslöv förra veckan.

Följande manskap var kallade till match mot KHFF

Jocke, Victor, Tanne, Jacob, Zett, MackeP, Bujar, Ibbe,Nderim, Hannes, Kenan, Antonio, Fidde, Fogman Sakhi, och William
Årspremiär för William Sandberg som är en utmärkt defensiv kraft.

Som jag tidigare skrivit förväntade vi oss en tuff match, KHFF ger alltid hårt motstånd. Men KHFF stod inte att känna igen.

BKW sprang ut och in mellan lagdelarna på gästernas planhalva. Folk hann knappt sätta sig innan MackeP hade spräckt nollan.

Det är Zett som hade en ”dejlig dag” på vänsterkanten när han får bollen till vänster och enligt instruktionsboken spelar snett inåt bakåt nästan från kortlinjen till MackeP som trycker dit 1-0.

Snarlikt men den gången är det Hannes som serverar MackeP till 2-0, klockan visar 4 minuter, vad är det som händer tänker säkert de gultröjade gästerna.

Walldianerna klappar sig belåtet på magen och tar för sig av ”smörgåsbordet”.
Men en halvträff i Walldiaförsvaret i 6 min får Jocke i Walldiakassen i jobb då han får göra en jätteräddning när KHFF tar vara på bjudningen.

10 min senare tar Hannes vara på Nderims framspelning och prickskjuter in 3-0 i bortre, tid: 18 min.

MackeP jagar nu sitt hattrick han är nära någon minut senare men hans inspel går förbi målet. Chanserna avlöser varandra,
KHFF kippar efter andan och gör vad man kan för att hålla nere siffrorna.

Kenan frispelar Nderim och vi får se målvakten enhandsrädda.

4 min senare frispelar Kenan Nderim och målvakten är chanslös 4-0.

I 35 min öppnar cirkus Zett portarna igen när han på sitt sedvanliga sätt tar sig ner på vänstra kortlinjen och denna gången är det Hannes som tar emot och förpassar bollen i mål 5-0.

Det är lite tid kvar i första halvlek och med den vana Walldia har spelat upp under första halvlek är det helt i sin ordning att Kenan spelar fram Nderim som enkelt fullbordar halvdussinet 6-0. Sex mål efter 39 min det är årsrekord.

En fantastisk första halvlek.

Walldia kan gå till pausvila belåtna och säkert förundrade över hur enkelt det gick i första halvlek.
Vad som sen händer är svårt att förstå…

Jocke får lite mer att göra direkt i inledningen, bl.a får han gå ut och boxa bort ett inlägg och ett volleyskott stryker ribban, KHFF hade uppenbart inte gett upp….

Ca 25 minuter in i andra börjar det hända saker varav en utvisning på Walldias planhalva där jag inte ser händelsen då jag befinner mig bakom KH;s mål och hämtar en förlupen boll.

Händelsen ger rött för Ibbe och som det inte var nog även utvisning för Jocke 10 min senare då han visar dubbarna vid en utrusning.

Full verksamhet på Walldias planhalva. Walldia decimerat gör att Kenan får ta på sig handskarna och ställa sig i mål.

Full verksamhet från Walldias bänk.

Walldias avbytare kommer i spel en efter en, lite cirkus med 2 utvisade.
Den delen av matchen kunde vi varit utan.

Kenan fick släppa en boll förbi sig under de ca 10 minuterna han hade handskarna på sig men hann med att göra ett par ”TV räddningar”.

Det är Victor Ottosson KHFF som reducerar i matchens sista minut

En befrielse när domare Oliver Håkansson blåste av matchen.

Sammanfattning:

Händelserna i andra halvlek ger en fadd eftersmak och det får efterspel. Det krävs nog en riktig genomgång och att vi funderar på hur det som började så bra kunde sluta så??
Första halvlek årets bästa insats men andra kan vi glömma..

BKW- KHFF 210911

3 min 1-0 Macke P (Zett)
4 min 2-0 Macke P (Hannes)
18 min 3-0 Hannes (Nderim)
32 min 4-0 Nderim (Kenan)
35 min 5-0 Hannes (Zett)
39 min 6-0 Nderim (Kenan)
69 min Ibbe (Utvisad)
78 min Jocke(Utvisad)
90 min 6-1 Victor Ottosson

Domare:Oliver Håkansson